[color=#16a085][size=200]Impedimenta[/size][/color]
[size=100]Engelleme büyüsü olarak bilinir uygulandığı kişiyi veya yaratığı yavaşlatır yaklaşık 10 saniye sürer[/size][size=120].[/size]Bu büyü genellikle hedefi hareketsizleştirmek için kullanılmaktadır. Diğer kullanımları ise hedefi geriye ittirmek veya atmak, hareketinin hızını azaltmak, hatta havaya kaldırmak olabilir.
Şahsen bu benim sunucuda en sevdiğim büyülerden bir tanesi kullandığınız kişinin hareketini tamamen kısıtlıyor ve hareket edemiyor bunu öğrenci kaçırılmasını engellerken çokça veya öğrenci kaçırırken kullanıyorum hedefi tamamen dondurmakla birebir bir büyü.
Büyünün tarihi bilinmemektedir.
[size=200]Etimoloji[/size]
“[i]Impedimenta[/i]” kelimesi, “[i]engel[/i]” anlamına gelen bir Latince kelime olan “[i]impedimentum[/i]” kelimesinden gelmektedir. Yani, burada bu kelimeyi “[i]durdurmak[/i], [i]yavaşlatmak[/i]” olarak anlayabiliriz.
Impedimenta
Engelleme büyüsü olarak bilinir uygulandığı kişiyi veya yaratığı yavaşlatır yaklaşık 10 saniye sürer.Bu büyü genellikle hedefi hareketsizleştirmek için kullanılmaktadır. Diğer kullanımları ise hedefi geriye ittirmek veya atmak, hareketinin hızını azaltmak, hatta havaya kaldırmak olabilir.
Şahsen bu benim sunucuda en sevdiğim büyülerden bir tanesi kullandığınız kişinin hareketini tamamen kısıtlıyor ve hareket edemiyor bunu öğrenci kaçırılmasını engellerken çokça veya öğrenci kaçırırken kullanıyorum hedefi tamamen dondurmakla birebir bir büyü.
Büyünün tarihi bilinmemektedir.
Etimoloji
“Impedimenta” kelimesi, “engel” anlamına gelen bir Latince kelime olan “impedimentum” kelimesinden gelmektedir. Yani, burada bu kelimeyi “durdurmak, yavaşlatmak” olarak anlayabiliriz.